Krediet aanvragen? Lokale ondernemers helpen elkaar

De Kredietunies Alkmaar en Zaanstad organiseren dinsdag 19 april om 16:00 uur in het AFAS stadion in Alkmaar een informatiebijeenkomst over krediet-mogelijkheden die de Kredietunie biedt aan lokale ondernemers. Bent u een lokale ondernemer en wilt u krediet aanvragen of verlenen, dan mag u deze bijeenkomst niet missen.

Wat is mogelijk?
Voor ondernemers die financiering zoeken, is kredietverlening via de reguliere banken niet altijd eenvoudig. Daarom is de Kredietunie opgericht. De Kredietunie verbindt lokale krediet-vragende ondernemers met lokale geldgevende ondernemers. Kredietunies maken het voor de lokale start-ups en MKB ondernemers uit de regio mogelijk financiering aan te trekken naast het bankkrediet.
Een MKB -ondernemer kan bij een lokale kredietunie een krediet aanvragen tot maximaal € 250.000 per individueel geval. Soms zullen financieringen in combinatie met reguliere banken plaatsvinden. De eerste stappen voor een goede samenwerking met deze partijen zijn al gezet. Daarbij is het goed te weten dat de leden niet verder aansprakelijk zijn dan tot het bedrag dat zij in het eigen vermogen hebben bijgedragen.

Professionele coöperatie
Een kredietunie is een professionele coöperatieve spaar-en leenkas voor ondernemers. Deze is eigendom van de leden en wordt door hen bestuurd. Zowel spaarders als leners zijn lid. De kredietunie bevordert de onderlinge solidariteit tussen kredietgevers en kredietnemers, heeft geen winstoogmerk en is op democratische leest geschoeid. De leden bepalen gezamenlijk het beleid en kiezen het bestuur. Ieder lid heeft stemrecht, kan zich kandidaat stellen voor het bestuur en heeft één stem. De uit te lenen gelden worden gefinancierd uit de beleggingen van leden.

Begeleiding: voorwaarde tot toekenning
Om in aanmerking te komen voor een krediet dient de ondernemer lid te worden van de Kredietunie. Het aanvraagproces voor een krediet verloopt vlot en efficiënt, omdat de Kredietunie gebruikmaakt van mensen die thuis zijn in de branche van de aanvrager. Begeleiding door een coach is een voorwaarde voor de toekenning van krediet.

Grote behoefte
De Kredietunie brengt de coöperatieve Kredietunie – en de uitwerking hiervan op de lokale economie – graag onder de aandacht van ondernemers tijdens de informatiebijeenkomst op 19 april. Doel is meer draagvlak te creëren voor De Kredietunie. Dat er behoefte is aan deze wijze van kredietverlening is duidelijk. Tot nog toe zijn 19 Kredietunies opgericht en kreeg de Vereniging van Kredietunies in Nederland (VKN) 207 aanvragen.

De informatiebijeenkomst op 19 april duurt van 16.00 tot 18.00 uur. Locatie: AFAS Stadion in Alkmaar.
Aanmelden is mogelijk via info@kuzaanstad.nl of via www.alkmaarsekredietunie.nl. Op deze website vindt u ook meer informatie.

De Kredietunie

van, voor en door ondernemers

KN: Nieuwsbrief 29, 31 maart 2020 is uit

Nieuwsbrief 29 Kredietunie Nederland -30 maart 2020  

Het bericht KN: Nieuwsbrief 29, 31 maart 2020 is uit verscheen eerst op De Kredietunie.

Author: Roland Lampe
Posted: April 1, 2020, 3:45 pm

CrowdfundMarkt: Overheid gaat crowdfundingplatformen inzetten in Coronacrisis

DETAILS Auteur: Crowdfundmarkt 31 maart 2020 Wetten en regels crowdfunding Overheid gaat crowdfundingplatformen inzetten in Coronacrisis Snelle en solide funding dat is waar de Nederlandse crowdfundingplatformen voor staan. Om bedrijfsfinanciering ook in tijden van de Coronacrisis mogelijk te maken is verbreding van de markt voor bedrijfsfinanciering noodzakelijk. De regeling Borgstelling MKB-kredieten (BMKB) is vanaf nu dan […]

Het bericht CrowdfundMarkt: Overheid gaat crowdfundingplatformen inzetten in Coronacrisis verscheen eerst op De Kredietunie.

Author: Roland Lampe
Posted: April 1, 2020, 9:35 am

Business Insider Nederland: Coronacrisis: deze 4 opties kun je als MKB-bedrijf aankaarten als je in gesprek gaat met de bank over lenen

Business Insider Nederland 19 uur Deel dit artikel. Foto: Romain V./Unsplash.com MKB-bedrijven die in de problemen zijn gekomen door de coronacrisis kunnen met steun van de overheid leningen aanvragen bij banken. In de praktijk zijn er nog signalen dat de bancaire financiering niet heel soepel verloopt. Wanneer je als ondernemer naar de bank stapt, kun […]

Het bericht Business Insider Nederland: Coronacrisis: deze 4 opties kun je als MKB-bedrijf aankaarten als je in gesprek gaat met de bank over lenen verscheen eerst op De Kredietunie.

Author: Roland Lampe
Posted: April 1, 2020, 9:28 am

Duurzaam nieuws: Nieuwe mkb-regeling voor circulaire samenwerkingsprojecten

Van: redactie op 31 maart 2020 Wilt u samen met andere mkb’ers een circulair product of dienst ontwerpen? Of uw processen of businessmodel circulair organiseren? De nieuwe subsidie Circulaire ketenprojecten kan u daarbij ondersteunen, meldt RVO . Op 10 maart is de regeling gepubliceerd in de Staatscourant. Vanaf 9 april tot en met 1 oktober 2020, kunt u […]

Het bericht Duurzaam nieuws: Nieuwe mkb-regeling voor circulaire samenwerkingsprojecten verscheen eerst op De Kredietunie.

Author: Roland Lampe
Posted: April 1, 2020, 9:24 am

Stichting MKB Financiering: Verruimde borgstelling overheid (BMKB-C) nu ook beschikbaar voor non-bancaire financiers

Verruimde borgstelling overheid (BMKB-C) nu ook beschikbaar voor non-bancaire financiers www.rvo.nl – Deel De verruiming van de BKMB-regeling, die enkele weken al werd aangekondigd, is nu per direct ook opengesteld voor een bredere groep van non-bancaire financiers. Dat is vanmorgen bevestigd door Stichting MKB Financiering, die zich hier de afgelopen weken actief voor heeft ingezet. […]

Het bericht Stichting MKB Financiering: Verruimde borgstelling overheid (BMKB-C) nu ook beschikbaar voor non-bancaire financiers verscheen eerst op De Kredietunie.

Author: Roland Lampe
Posted: April 1, 2020, 9:10 am

NRC: Optimisme over coronakrediet ebt weg bij mkb

MKB-Nederland deelde twee weken geleden een ‘dikke pluim’ uit aan de banken voor hun inspanningen voor ondernemers tijdens de coronacrisis. Inmiddels lijkt het enthousiasme over de banken weggeëbd bij het midden- en kleinbedrijf. Voornaamste klachten: de steun is te duur en banken wijzen veel kredietaanvragen af. Hebben ze gelijk? Voorzitter Jacco Vonhof van werkgeversclub MKB-Nederland […]

Het bericht NRC: Optimisme over coronakrediet ebt weg bij mkb verscheen eerst op De Kredietunie.

Author: Roland Lampe
Posted: April 1, 2020, 8:16 am

Jacco Vonhoff in FD: economie kan alleen gered worden door kwijtschelding bedrijfsschulden

‘De economie was een paar weken geleden nog fundamenteel gezond, laten we die nou niet langdurig kapot maken. In het kort Bedrijven krijgen steun van de overheid en de banken om de huidige stilstand te overbruggen. Daarna is eenmalige schuldkwijtschelding van 50% onvermijdelijk, vindt MKB-voorzitter Vonhof. Hij hekelt de houding van de banken, die nog […]

Het bericht Jacco Vonhoff in FD: economie kan alleen gered worden door kwijtschelding bedrijfsschulden verscheen eerst op De Kredietunie.

Author: Roland Lampe
Posted: April 1, 2020, 8:02 am

Brief Staatssecretaris M. Keijzer: Corona Bijstand kredietunies

PDF Versie: Aanvraag bijstand Corona-kredieten

Het bericht Brief Staatssecretaris M. Keijzer: Corona Bijstand kredietunies verscheen eerst op De Kredietunie.

Author: Roland Lampe
Posted: March 30, 2020, 6:43 pm

FD: Ministerie en banken bakkeleien over kosten coronakrediet

In het kort Rabobank roept overheid op provisie voor Borgstelling MKB tijdelijk te schrappen. Kabinet besloot dit bedrijfskrediet met overheidsgarantie uit te breiden vanwege coronacrisis. Ministerie roept op zijn beurt banken op te onderzoeken of de kosten die zij zelf in rekening brengen, ‘reëel’ zijn. Economische Zaken en Rabobank steggelen over de kosten van het […]

Het bericht FD: Ministerie en banken bakkeleien over kosten coronakrediet verscheen eerst op De Kredietunie.

Author: Roland Lampe
Posted: March 30, 2020, 8:31 am